Монголия

Посланикът на Монголия у нас гостува на кмета Пламен Стоилов

Днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов посрещна в кабинета си извънредния и пълномощен посланик на Монголия в Република България Н. Пр. Дашжамц Батсайхан. На срещата присъстваха още първият секретар в Посолството на Монголия Тулшиг Тувшин, управителят на лечебни заведения „Медика“ и общински съветник в Общински съвет – Русе доц. д-р Кирил Панайотов, както и д-р Камен Милков.

По време на срещата бяха обсъдени въпроси относно икономическото и културното сътрудничество между двете страни, както и възможностите за по-нататъшното им развитие. От своя страна, г-н Стоилов представи бързото икономическо развитие на Русе през последните години в различните области, както и множеството инфраструктурни проекти, по които работи Общината. Двете страни коментираха възможностите за сътрудничество в сферата на културата, спорта, образованието и икономиката, като г-н Стоилов представи приоритетите за развитие на Русе и з?005cr яви, че градът, като един от най-бързоразвиващите се в България, предлага отлични условия за инвестиране.

В края на срещата, г-н Стоилов подари на посланика книгата „Всичко е борба“ на Валентин Йорданов, в знак на признание към школата на Монголия и картина, изобразяваща изглед към Паметника на свободата и Доходното здание и пожела тя да му напомня за красотата на нашия крайдунавски град.

Сподели: