Посланикът на Монголия у нас посети Русенския университет

Посланикът на Монголия у нас посети Русенския университет

На студентския празник ректорът на Русенския университет – академик Христо Белоев, дтн посрещна новия посланик на Монголия – Нейно Превъзходителство Лхагвасурен Саянаа. Обсъдени бяха възможностите за бъдещо съвместно сътрудничество между университета и монголски висши учебни заведения. Съществуващото тристранно партньорство с университет от Монголия и УМБАЛ „Медика“ в областта на нетрадиционната медицина е една добра основа за развитието на добрите съвместни отношения между представители на българското и монголското висше образование.

Разговорите продължиха с обсъждане на възможностите за сключване на споразумения и установяване на механизми за устойчиво партньорство и диалог чрез онлайн срещи, дискусии и посещения. Двете страни намериха общи позиции за развитието на отношенията на сътрудничество и взаимна подкрепа между Русенската Алма Матер и университети в Монголия за обединяване на усилията за справяне със съвременните предизвикателства на трансформиращото се дигитално общество.

Изразена бе готовност в Канев център да бъде представена монголската култура и образование чрез поредица от лекции и кинопрожекции.

На срещата присъстваха почетният консул на Монголия в България – хонор. проф. д-р Камен Милков и зам.-ректорът по интернационализация и комуникационна политика – доц. д-р Десислава Атанасова.

Сподели: