Пострадалите при катастрофата между камион и автобус в Русенско са без опасност за живота, съобщиха от Университетската болница "Канев"

Пострадалите при катастрофата между камион и автобус в Русенско са без опасност за живота, съобщиха от Университетската болница „Канев“

Пострадалите при катастрофата между камион и автобус по пътя Русе – Бяла са без опасност за живота. Сред тях има жена в тежко състояние, която ще бъде оперирана, съобщи за БТА Стела Кръстева от Университетската болница „Канев“ в Русе. 

Както БТА съобщи, сигнал за инцидента е подаден в 12:20 часа. Ударили са се камион с турска регистрация и автобус с румънска регистрация, превозващ гръцки туристи. 

Кръстева обясни, че в мултипрофилното спешно отделение на болницата са приети 10 души – осем гърци и двама румънци, един от които е шофьорът на автобуса. Пострадали са шестима мъже и четири мъже. Най-младият е на 18 години, а най-възрастният – на 63 г.
В тежко състояние е 62-годишна жена, която е с травма на главата, като предстои да бъде оперирана. Няма опасност за живота ѝ. 
Останалите деветима души са с различни травми и порезни рани. Двама от тях са отказали да бъдат хоспитализирани. 

Сподели: