съдебна палата русе съд прокуратура

Потвърдено е задържането на обвиняем за опит за контрабанда на наркотици

Време за прочитане: < 1 мин.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на румънския гражданин К. А., бе потвърдено от Апелативния съд и влезе в законна сила. Лицето е било привлечено в качеството на обвиняем за това, че на 06.07.2020 год. направил опит да пренесе през ГКПП „Дунав мост“ гр. Русе високорискови наркотични вещества (кокаин) с бруто тегло 414.97 гр., на обща стойност 18 673.65 лв.

К. А. е обжалвал мярката си за неотклонение с мотив влошено здравословно състояние. Според въззивния съд, вземайки мярка задържане под стража, Окръжен съд – Русе е постановил законосъобразен и обоснован съдебен акт. И втората инстанция е приела, че единствено най-тежката мярка за неотклонение се явява справедлива процесуална гаранция К. А. да не извърши други престъпления или да се укрие. Относно представените в съдебното заседание медицински документи съдът е счел, че те не установяват несъвместимост с престой в ареста. Освен това, в закона е предвиден ред за оказване на специализирана медицинска помощ на задържаните лица, ако е необходима такава.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на румънския гражданин К. А., вече е окончателно.

Сподели:

Още новини от деня