Почетни грамоти и награди за русенски прокурори и разследващ полицай

Тази сутрин Окръжна прокуратура – Русе е внесла в съда обвинителен акт срещу Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова. Това бе обявено на брифинг днес, в който участваха говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, наблюдаващите делото прокурори, директорът на ОДМВР – Русе ст.комисар Теодор Атанасов и разследващият полицай, водил досъдебното производство.

От прокуратурата бяха дадени подробности за проведеното разследване в рамките на последните 5 месеца. На Северин Красимиров са повдигнати обвинения по три точки от наказателния кодекс – за блудство, изнасилване и убийство по особено жесток начин.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова определи убийството на Виктория Маринова като чист криминален случай. „Този случай разтърси всички не само с проявената жестокост, но и с неприятния факт на внушенията, направени от определени кръгове – българи срещу българските институции и срещу държавата, че журналисти, борещи се срещу корупцията и извършват разследвания срещу корумпирани длъжностни лица, биват убивани. За съжаление петното, което оставиха върху държавата се наложи целят екип да обори само с много усърдие и висок професионализъм, както и със самообладание, проявено от  колегите, за да стигнем до истината“, заяви Арнаудова.

Разследването е показало категорично, че със Северин не е имало други хора в деня на убийството и по време на разследването не са събрани никакви доказателства за това, трите престъпления да имат общо с професионалната реализация на жертвата, заяви окръжният прокурор Георги Георгиев. Той уточни, че са проверени всички възможни версии, разпитани са над 30 свидетели и са направени множество експертизи, както и всичко друго необходимо, предвидено от закона.

Окръжният прокурор Георги Георгиев, прокурор  Кремена Колицова и старши разследващ полицай Добрин Харалампиев са удостоени с почетна грамота и награден нож от главния прокурор Сотир Цацаров, за проявения професионализъм при разрешаване на случая. Наградите им бяха официално връчени днес от Румяна Арнаудова

Сподели:

Още новини от деня