ваксини

Почти през целия ден днес в Бяла ще има „зелен коридор“ за имунизация срещу COVID-19

Време за прочитане: < 1 мин.

Почти през целия ден днес в Бяла ще има „зелен коридор“ за имунизация срещу COVID-19. Имунизационният кабинет в МБАЛ „Юлия Вревска“ ще работи от 09.00 до 14.00 часа. Не е необходимо предварително записване. Осигурени са достатъчни количества ваксини, така че всеки ще може да направи избор между иРНК и векторна ваксина. Препаратите, които ще бъдат прилагани, са на „Пфайзер“, „Астра Зенека“ и „Модерна“. Пунктът в лечебното заведение ще работи също и в по-късните вечерни часове – от 18.00 до 23.00 часа.

В останалите имунизационни кабинети се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

От утре отново ще има възможност за имунизация без предварително записване на час в Русе. Това ще може да се стане в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ всеки работен ден от 08.00 до 16.00 часа, а следващата събота отново от 09.00 до 14.00 часа.

До момента в областта са извършени 37312 имунизации, като повторна доза са получили 15815 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са поставени 158 ваксини, като преобладаващата част от тях са втори прием на някои от препаратите.

Сподели:

Още новини от деня