вируси атакуват човека

Почти седем пъти повече са излекуваните отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие

Почти седем пъти повече са излекуваните отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция новите случаи са 3, а оздравелите са 20. Необходимо е да се отбележи, че по-малкият брой установени случаи е възможно да се дължи и на факта, че през съботния ден част от лабораториите не работят. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7712, а преболедувалите 6916. Активните случаи са 375. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 118 души, но 28 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още един мъж и една жена с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 421 на възраст между 27 и 98 години. 261 от тях са мъже, 160 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 14-то място по заболеваемост в страната наравно с Ловеч, Перник и Ямбол, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи са пет области –Видин, Габрово, Разград, Силистра и Търговище.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: