вируси атакуват човека

Почти три пъти повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 са установени в област Русе за последното денонощие

Почти три пъти повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 са установени в област Русе за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция новите случаи са 23, а оздравелите са 62-ма. Най-много нови случаи има съответно в най-голямата община, а именно Русе – 19. Двама новозаразени има и в община Иваново, както и по един в Две могили и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7741, а преболедувалите са 6978. Активните случаи са 339. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 125 души, но 29 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още един мъж и две жени с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 424 на възраст между 27 и 98 години. 262 от тях са мъже, 162 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на десето място по заболеваемост в страната наравно с Хасково. Необходимо е да се отбележи, че разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – 3.

Припомняме, че през вчерашния ден 49 души учители и непедагогически персонал от три русенски училища са били изследвани с бързи антигенни тестове за COVID-19. Техните проби са отрицателни. Изследванията продължават до 3 февруари като през днешния ден от Регионалната здравна инспекция ще извършат тестване в ОУ „Любен Каравелов“, Националното училище за изкуства „Проф. Веселин Стоянов“, както и в Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“. Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Сподели: