По искане на Окръжна прокуратура –Русе задържаха двама, заловени с наркотици

Време за прочитане: 2 мин.

По искане на Окръжна прокуратура –Русе, съдът взе  мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на двама, заловени с наркотици. 23-годишен мъж и 20-годишна жена са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство за престъпление по чл.354 а от НК.

На 3 май около 13:20 часа на входа на Русе, от главния път І-2 , след Паметника на русофилите в посока бул. Христо Ботев, полицейски екип е предприел спиране за проверка на лек автомобил марка „БМВ“ с шуменска регистрация, като е подал сигнал със стоп палка. Колата не е спряла, а е продължила движението си в опис да осуети проверката, като е преминала през тревните площи между двете платна и е навлязла в платното за насрещно движение. Полицаите са последвали колата и са я застигнали, блокирали и спрели след отбивката в посока русенския квартал „Средна кула“. В превозното средство са установени двама – водачът, мъж на 23 години и пътник, жена на 20 години. В багажника на БМВ-то е намерен пакет, съдържащ суха тревна маса с тегло около 200 грама. Направен полеви наркотест на тревата е дал положителна реакция за марихуана. Последвало е претърсване на два адреса в Русе – в жилището на лицата и в търговски обект, в който е пребивавал мъжът. В апартамента служителите на реда са установили полиетиленов плик с цип, съдържащ суха тревна маса – марихуана и гриндери – 2 броя. В базата на търговския обект, в зърнокомбайн, са намерени укрити: полиетиленов плик с цип, съдържащ амфетамин; друг полиетилинов пакет, съдържащ около грам кокаин, пакет със суха тревна маса – марихуана и електронна везна. Мъжът и жената са били задържани от полицейските служители.

Впоследствие те са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство за престъпление по чл.354 а от НК, като са им взети мерки за неотклонение „задържане под стража“ на основание чл. 64, ал. 2 от НПК за срок до 72 часа.

С определение на Окръжен съд – Русе от 04.05.2019 г. по отношение на двамата обвиняеми е взета постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Работата по досъдебното производство продължава.

Сподели:

Още новини от деня