Остават два месеца до крайния срок за участие в Осмото международно биенале "Изкуството на миниатюрата" в Русе

По-малко от четири месеца до крайния срок за участие в Девето международно биенале „Изкуството на миниатюрата“ в Русе

Отворена е покана за участие в Деветото международно биенале „Изкуството на миниатюрата“ – Русе, 2023. До този момент има регистрирани 7 художници: Лукаш Кувицки и Магдалена Кувицка от Полша, Зарко Врезеч от Словения, Оана Каталина Гаврилиу и Алма-Лаура Параска от Румъния, Амалия Рубин от Израел и Станчо Станев от България.

Деветото издание на биеналето има конкурсен характер. Темата е „Срещу вятъра“. Крайният срок за изпращане на творбите е 20 септември 2023 г. Категориите са Живопис, Скулптура, Графика, Рисунка и Фотография. Селекцията за изложба и разпределянето на наградния фонд се извършва от жури, включващо представители на Община Русе, Съюз на българските художници, Художествена галерия – Русе и чуждестранни художници и изкуствоведи.

Откриването на биеналето ще се състои на 13 октомври 2023 г. Подбраните от журито творби ще бъдат изложени в Галерията от 13 октомври до 13 декември 2023 г. Проявата е съпътствана от издаването на цветен двуезичен каталог.

Подробно с условията за участие и необходимите документи може да се запознаете в прикачените файлове и на https://ruseartgallery.bg/%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d0%b0…/

Сподели: