По – малко от 100 души протестираха днес в Русе

По – малко от 100 души, сред които имаше членове и симпатизанти на политически партии в града, организираха малко преди обед протест с автомобили, плакати и национални знамена. Организаторите на протеста се обявиха срещу системата и поискаха дори президентска република. Част от тях носеха познатият от предишната седмица дълъг трансперант с надпис „Не на геноцида. Да сменим системата“. Те обиколиха част от Русе и решиха да блокират за час част от пътен възел „Христо Ботев“ на бул. „България“.

От Главна дирекция „Национална полиция“ обобщават, че днес на територията на страната са проведени общо 17 протестни действия в страната. 10 от тях са били заявени и регламентирани по установения ред. Участвали са приблизително 1255 души и 340 моторни превозни средства. От различни ОДМВР са съставени общо 11 акта за установени административни нарушения.

В обезпечаването на различните прояви са били ангажирани 850 полицейски служители. Задачата на полицията остава опазване на обществения ред и сигурността, както и недопускане на ограничава движението на хората. МВР отново апелира протестиращите да спазват закона и разпорежданията на униформените служители.

Сподели: