съдебна палата русе

По обвинение на Районна прокуратура – Русе, 45 лица са осъдени за кражби, като 16 са в условията на опасен рецидив

По обвинение на Районна прокуратура – Русе 45 лица са наказани за извършени кражби от началото на годината до сега. Срещу лицата, осъдени за извършени престъпления против собствеността прокуратурата е внесла в съда 13 споразумения и 31 обвинителни акта и 1 предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание. При 21 от случаите деянията са извършени в условията на опасен рецидив. На извършителите са наложени наказания в рамките на предвидени в закона.

Районна прокуратура – Русе предаде на съд поредните извършители на кражби.

Прокуратурата е предаде на съд Д. К. за това, че на 31.12.2017 г. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи: три бутилки с уиски марки „GENTLEMAN JAK“, „JACK DANIELS“ и „JIM BEAM DOUBLE на обща стойност 171 лв. собственост и от владението на магазин „Билла“, без тяхното съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои. Престъпление по чл.196, вр. с чл.194, от НК. /Обвиняемият не работел и извършването на кражби се превърнало в източник на средства. На 31.12.2017 г. решил да извърши кражба на бутилки с уиски от магазин „Билла“. Влязъл в магазина, взел три броя бутилки с уиски, скрил ги и без да ги заплати напуснал магазина./

Прокуратурата е предала на съд П. П. по обвинение за това, че на 21.10.2017 г в гр. Русе, отнел чужди движими вещи – един брой мобилен телефон марка „LG“ и авто СД плейър марка „PIONEER“ – всичко на стойност 230 лева от владението на П. Д., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. Престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК. / Обвиняемият заедно с пострадалия и негов приятел отишли заедно в заведение и си поръчали храна и пиене. Докато чакали поръчката обвиняемият казал, че щял да отиде да се види с негов познат, който живеел в близост, а всъщност отишъл да осъществи намеренията си да извърши кражбата от автомобила на пострадалия. П.П. излязъл и отишъл до лекия автомобил, демонтирал авто СД плейъра. Огледал какви други вещи може да вземе, видял мобилния телефон и взел и него. Скрил вещите в близост до автомобила и се върнал в заведението/.

Сподели:

Още новини от деня