съдебна палата русе

По обвинение на Районна прокуратура – Русе 18 лица са осъдени за нелегално преминаване през границата на страната

По бързи производства, водени от Районна прокуратура – Русе 18 лица са осъдени за нелегално преминаване или за превеждане на други лица през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта.

Районна прокуратура – Русе е водила 18 бързи производства по чл 279 от НК, като в рамките на кратки срокове обвиняемите са признали вината си и са осъдени, след одобрени от съда споразумения.

Във всички случаи лицата са чужди граждани – сирийци, иракчани, иранци, афганистанци.

Те са осъдени по обвинение на прокуратура за това, че на съвместен българо – румънски ГКПП “Дунав мост“ – Гюргево, направили опит да излязат през границата на страната без разрешението на надлежните органи на властта – служител на ГКПП – ГПУ – Русе, като деянието им е останало недовършено поради независещи от волята им причини. Престъпление по чл.279 от НК.

В три от случаите прокуратурата е предала на съд извършителите за превеждане през границата на други лица – за това, че в гр. Русе, на съвместен българо – румънски ГКПП „Дунав мост” Русе – Гюргево, направили опит да преведат през границата на страната отделно лице, без разрешение на надлежните органи на властта – служителите на ГКПП – ГПУ – Русе, като преведеното през границата лице не е български гражданин, като деянието останало недовършено поради независещи от волята им причини. Престъпление по чл. 280, от НК.

На всички извършители е наложено наказание в рамките на закона – лишаване от свобода, условно и глоби в различни размери. Одобрените споразумения имат последици на влезли в сила присъда.

Сподели:

Още новини от деня