ПП ГЕРБ е регистрирана за участие в местните избори в Община Ветово

ПП ГЕРБ е регистрирана за участие в местните избори в Община Ветово

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе и общински ръководител на партията в Община Ветово д-р Андриан Райков регистрира преди малко политическата сила за участие в местните избори на територията на общината. Той депозира документите в Общинската избирателна комисия – Ветово, като бе придружен от представители на общинското ръководство. През следващата седмица предстои регистрация на кандидата за кмет на Община Ветово, кандидатите за кметове на кметства и кандидатите за общински съветници, утвърдени от най – голямата дясна политическа сила в Русенска област, съобщи д-р Райков.

След проведено номинационно събрание, по време на което бяха издигнати 4 кандидати за кметове на Община Ветово, се стигна до утвърждаването на един от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Това е бившият служебен кмет от 90-е години на 20-и век и понастоящем адвокат Петко Ахмаков. 22 бяха номинациите за общински съветници по време на общинското събрание, като са определени само 17 кандидати в утвърдената вече листа.

80 % от имената са нови и те са от различни етноси предвид спецификата на общината. Има много младежи и представители на гражданската квота. Целта е обновяване, защото в общината се търси промяна, отбеляза д-р Райков. Целта е още спечелване на мандати в населените места Глоджево, Сеново и Кривня. В Кривня за пореден мандат ще се кандидатира Реджеб Аков от ПП ГЕРБ.

Сподели: