ПП "Има такъв народ" в област Русе категорично не приема промяна на датата за Национален празник на Република България от 3 март на 24 май

ПП „Има такъв народ“ в област Русе категорично не приема промяна на датата за Национален празник на Република България от 3 март на 24 май

ПП „Има такъв народ“ в област Русе категорично не приема промяна на датата за Национален празник на Република България от 3 март на 24 май.

Значимостта на събитията се определя от историческата им стойност в съзнанието и сърцата на поколения от българския народ. Заиграването с националната ни идентичност в трудните времена, в които живеем, е обикновен популизъм, пошлост и никому ненужна реторика.

Уникалността на делото на Светите братя Кирил и Методий изпълва улиците и площадите на 24 май в България по неповторим начин със словата на Българския всеучилищен химн, чийто текст е създаден в град Русе на 15 април 1892 година.

На 3 март малки и големи с гордост пеят Химна на Република България и развяват трибагреника ни. Във времена, в които имаме нужда от общ национален идеал, е срамно и недостойно да се посяга към тези две велики дати с опит за подмяна.

Няма да допуснем това да се случи, защото сме граждани на Република България и със силата ни като такива ще се противопоставяме на всякакви опити за посегателство на дребни душици върху всичко, което ни обединява.

Силата е в истината!

Татаня Нахабедян

областен координатор на ПП „Има такъв народ“

Сподели: