СДС пресконференция Русе януари 2024

ПП СДС се подготвя за предстоящите избори за нови членове на европейския парламент, има няколко потенциални кандидати за бъдещата листа

Регионално събрание на ръководствата на структурите на ПП „Съюз на демократичните сили“ от Северен централен и Североизточен район се проведе днес в хотел „Рига“. Направен бе анализ на актуалната политическа обстановка, представен бе отчет за резултатите от отминалите местни избори по области. Специален акцент бе поставен на подготовката за предстоящите избори за нови членове на европейския парламент, които ще се състоят на 9 юни. Направени са редица изказвания, въз основа на които са взети необходимите поуки. Събитието бе уважено лично от председателя на партията Румен Христов.

Станимир Станчев – член на НИС на СДС и регионален координатор на Северен Централен район, Драгомир Драганов – областен ръководител на ПП СДС – Русе и Илия Лазаров – главен секретар на Съюза на демократичните сили, коментираха форума и отговаряха на въпроси от журналисти.

Голямата част от областните и общински организации са в добра кондиция. Запазваме сериозно присъствие в местната власт, подчерта Станимир Станчев. Може би загуба е това, че не можахме да надградим завоюваните резултати през 2019 година, добави той. Надеждата е, че 2019 година ще бъде по – успешна.

ПП СДС ще настоява при ротацията в правителството да имат свой представител, ако то бъде съставено от политически фигури. Ако то бъде отново съставено от експерти, това няма да бъде приоритет. Ето какво каза Илия Лазаров.

Драгомир Драганов отбеляза, че има и други възможности, освен тази да влезе за втори път в Народното събрание от листата на коалицията „ГЕРБ – СДС“, след като Десислава Атанасова бъде избрана за съдия в Конституционния съд. Той обаче не уточни какви са те.

Сподели: