Пратеници на Баба Марта зарадваха онкоболни и служители на КОЦ - Русе

Пратеници на Баба Марта зарадваха онкоболни и служители на КОЦ – Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

Близо 1 000 ръчно изработени мартеници получиха служители, пациенти и посетители на Комплексния онкологичен център в Русе. Тази година това се случи благодарение на децата от детска градина „Русалка“, детска градина „Червената шапчица“, хората от Сдружение „Смело сърце“ и 26-годишния Тошко Тодоров, който е бивш служител на онкодиспансера.

Мартениците са дело на всички тях. Днес сутринта малчугани от ДГ „Червената шапчица“, облечени в народни носии като пратеници на Баба Марта, зарадваха всички в диспансера. Заедно с хлапетата бе и д-р  Камен Кожухаров, който  също се включи в акцията по раздаване на мартеничките. Безспорно това беше едно наистина ползотворно начинание, защото всички хора, които получиха дар, се усмихваха. Всъщност това беше скритото послание на инициативата – да подари миг на щастие, приятелска усмивка в живота на онкоболните пациенти.

След края на благотворителната акция д-р Кожухаров благодари на децата и техните преподаватели:

„Скъпи приятели, приемете нашите най-сърдечни благодарности за подкрепата, съпричастността и обичта, с които ни дарявате за поредна година! Целият екип на Комплексния онкологичен център ви е благодарен за милите жестове и красивите дела! Желаем на малки и големи здраве, попътен вятър и най-вече щастливи дни! Честита Баба Марта!

Сподели:

Още новини от деня