каракачанов

Преговорите със САЩ за закупуване на нови изтребители продължават, каза Каракачанов

Време за прочитане: < 1 мин.

Преговорите със САЩ за закупуване на нови изтребители Ф-16 продължават. Има какво да изпиляваме в условията и цените, коментира в Русе вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Той заяви, че има спекулации, че искането за намаляване на цената ще бъде за сметка на способностите на самолета и на неговото въоръжение. Каракачанов бе категоричен, че подобно нещо няма.

„Ние сме съобразили нашите финансови възможности, заявили сме ги. Когато избрахме САЩ за потенциален контрагент, от Белия дом имаше уверение, че ще се съобразят с нашите финансови възможности, но явно това съобразяване е въпрос на преговори и разговори“, каза Каракачанов.

Той обясни, че преговорите ще продължат, докато се намери онази пресечна точка, която е приемлива и за двете страни.
Каракачанов, който е и председател на ВМРО-БНД, коментира отношенията между партньорите в коалицията „Обединени патриоти“.

„Малката коалиция си остава малка коалиция. Управлението си остава стабилно. Няма какво да добавя по отношение на някои рецидиви в някой от партньорите“, каза Каракачанов.

По повод на оставката на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в ГЕРБ, Каракачанов заяви, че няма навик да коментира какво се случва в други партии.

В Русе министърът на отбраната наблюдава съвместна тренировка между формирования на ВМС и служители на „Гранична полиция“.

/Източник – БТА/

Сподели:

Още новини от деня