Предизборна хроника: Ализан Яхова в Глоджево: В момента ние се нуждаем от смели решения, редовно правителство и работещи институции

Предизборна хроника: Ализан Яхова в Глоджево: В момента ние се нуждаем от смели решения, редовно правителство и работещи институции

Време за прочитане: 2 мин.

В момента ние се нуждаем от смели решения, редовно правителство и работещи институции. Това е държавността, която ДПС ще възстанови, заяви в Глоджево днес водачът на листата от кандидати за народни представители в 19-и МИР – Русе Ализан Яхова. Тя посети населеното място от Община Ветово като част от предизборната кампания заедно с кандидата за президент на Република България и председател на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидата за вицепрезидент Искра Михайлова и кандидатите за депутати в региона.

Тя благодари на всички, които дадоха своята подкрепа за ДПС на парламентарните избори през месеците април и юли тази година.

Демокрацията го повелява, и ние както и при предишните два избора и при този трети избор и по време на тази предизборна кампания ще излезем пред вас с нашата програма за ускорено икономическо развитие, защото нашите приоритети са крачка към един по – добър живот, каза още г-жа Яхова.

ДПС знае проблемите на всички, включително и на малките населени места. От началото на предизборната кампания аз мога да кажа, че основен проблем на община Русе това е качеството на въздуха, подчерта Ализан Яхова. Основен проблем на община Ветово е намаленият темп на икономическо развитие и недостатъчните инвестиции в енергийна ефективност и намаляване на парниковите емисии. Община Борово и Община Иваново имат нереализиран потенциал в развитие на туризма. Община Сливо поле е с най – голям потенциал за развитие на земеделие в областта и с най – голям брой заети в селското стопанство. Проблемът е в недостига на работна ръка.

Сериозен проблем на Община Бяла е дълбоката демографска криза и липсата на транспортна свързаност между населените места. Община Ценово, Иваново и Борово имат потенциал за развитие на земеделие, счита водачът на листата на ДПС.

Нашите приоритети са възможност за тези населени места. Тези избори се провеждат в много сложна икономическа ситуация, здравна и ковид криза, политическа криза.

Ние много изоставаме и в европейските процеси. Другите държави усвояват средства от техните планове за възстановяване и устойчивост, а България го предаде преди една седмица. Закъснява се с подготовката на основния за страната план за развитието на земеделието и селските райони, добави г-жа Яхова.

Държавността е част от осигуряване на сигурност на населението на нашата родина и стабилност за бизнеса. Само че трябва още едно нещо. Трябва обединяваща фигура. Аз смятам, че тази фигура на президента трябва да бъде един човек, който от 1991 година е посетил и най – малкото населено място в България, не е отказал да стисне нито една подадена ръка, който е откликнал на всяка усмивка, която е получил, който приема различията, който има през последните години за своя философия заедността, човекът, който ще осигури обединението на нацията, това е нашият президент – Мустафа Карадайъ, завърши обръщението към множеството тя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Още новини от деня