Предизборна хроника: Борбата с корупцията и децентрализацията на фокус в поредната среща между Стефан Тафров русенския бизнес

Предизборна хроника: Борбата с корупцията и децентрализацията на фокус в поредната среща между Стефан Тафров русенския бизнес

Борбата с корупцията и децентрализацията отново на фокус в поредната среща между водача на листата на “Демократична България” в Русе Стефан Тафров и представители на местния бизнес.

Борбата с корупцията и съдебната реформа са основна част от програмата на “Демократична България”. Първата задача е именно промяна в съдебната система, смяна на главния прокурор и Висшия съдебен съвет и установяване върховенство на правото и равенство пред закона, обясни Тафров пред служители на “Мегахим”. Именно чрез намаляване на кражбите ще се освободи ресурс, за да се подобри стандарта на живот на гражданите не само в Русе, но и в цялата страна.

Децентрализацията е една от основните точки в програмата на „Демократична България“. Голяма част от инвестициите се съсредоточават върху София и още няколко български града. По този начин региони като Русе остават встрани и не развиват пълния си потенциал. Начин за решаване на проблемите е част от данъците да остават в бюджетите на общините. Така например може да се направи с процент от таксите по „Дунав мост“, какъвто е случаят в Гюргево. По този начин ще бъде осигурен и ресурс за извършване на рехабилитация и ще се реши проблема с липсата на достатъчно пътна маркировка и осветление.

Изграждането на втори мост над р. Дунав също е нещо, за което ще се бори „Демократична България“. Това би намалило значително иначе дългите опашки от камиони, обясни още Тафров.

Друг важен инфраструктурен проект е магистралата между Русе и Велико Търново. В годините са давани много обещания за изграждане на път, който да сложи край на изолацията на Русе и да намали смъртността между Русе и Бяла. Стефан Тафров за пореден път се ангажира да създаде лоби в следващия парламент, в което да участват народните представители от всички партии, без значение тяхната партийна принадлежност. По този начин ще стане възможно осъществяването на натиск върху бъдещия кабинет да не изключва пътя Русе – Велико Търново от инвестиционната програма на правителството.

Водачът на листата на „Демократична България“ в крайдунавския град прекарва часове на улицата и разговаря с избирателите. Всички са категорични – един от основните проблеми пред Русе е този с мръсния въздух. Темата излезе на преден план и по време на срещата със служителите на „Мегахим“. Един от начините за решаването му е изграждането на национална лаборатория, която да измерва химическото замърсяване. Нейното седалище може да е именно в Русе.

Относно политическото бъдеще на страната ни в контекста на предстоящите избори гражданите са категорични – правителство трябва да бъде съставено след вота на 11-ти юли. Зад такава позиция застава и „Демократична България“.

На въпрос каква е позицията за мажоритарния вот Тафров посочи, че в настоящата корумпирана среда това не би сработило. Подобна система е сполучлива в страни, в които има дълга демократична традиция. У нас в момента би било опасно оръжие и би лишило хора от политическо представителство, смята още Тафров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: