Предизборна хроника: ВМРО – Русе продължи традицията и направи пореден дарителски жест за АГ-комплекса в Русе

Предизборна хроника: ВМРО – Русе продължи традицията и направи пореден дарителски жест за АГ-комплекса в Русе

Време за прочитане: 2 мин.

ВМРО – Русе направи дарение на АГ-комплекса в града, като продължи   отдавнашна традиция на воеводите да се ангажират с благотворителни каузи в името на живота и децата, които са бъдещето на България. Този път патриотите подариха за нуждите на родилното отделение последен модел, висок клас инфузионна помпа, която е  от съществено значение в грижите за недоносените бебета.  Във всяко родилно отделение има голяма нужда от  този вид помпи – те се ползват за  вливания на медикаменти и хранителни вещества. Помпите работят по 24 часа и понякога се налага включването и по два апарата едновременно на едно дете – така че, апаратите наистина са с особена полза за лекарите и акушерките и са сред задължителните атрибути в интензивния сектор, уточниха специалистите, докато приемат дарението.

Дарителския жест направи Нина Крушева, кандидат за народен представител на ПП „ВМРО-Българско национално движение“ от 19 МИР (Русе), която развива успешен бизнес с една от водещите световни вериги в мебелното производство.  Заради пандемията и ограничителните мерки, при спазването на всички мерки за безопасност, ритуалът бе проведен  пред входа на АГ-комплекса, където бяха още   и водачът на листите на партията в 19 МИР(Русе) и 25 МИР (София)  Искрен Веселинов, зам.председател на ВМРО, както и кандидатите за народни представители Галин Григоров, д-р Севдалин Ангелов, Траян Тотев.

Пред лекарите и акушерките от родилното отделение на комплекса Нина Крушева сподели: „ Аз съм дълбоко убедена, че вашата работа е изключително отговорна, защото вие посрещате не само новия живот. Вие полагате много сериозни грижи за българската жена през целия и път като майка, съпруга и  човек, отдаден на професията и семейството си. Била съм в това отделение, знам как лекувате пациентите си, благодарна съм ви с цялото си сърце и признателност за полаганите грижи. Затова мисля, че този дарителски жест е най-малкото, което може да се направи, за да ви помогнем във вашия невероятен професионализъм, отдаден докрай на родилките и майките. Ползвайте апаратурата, бъдете здрави и усмихнати, пазете здравето си и нека да има повече деца в нашия град“.

Искрен Веселинов сподели, че ВМРО е първата българска партия, която предложи и осъществи най-напред в Русе специално ангажирана и финансово обезпечена общинска инвитро програма  за процедури по т.н. „асистирана репродукция“. Впоследствие, ползвайки русенския опит, и други български общини започнаха прилагането на подобни програми. В краткото си обръщение към присъстващите на дарителския ритуал Веселинов подчерта: „ ВМРО винаги е била партия със специално отношение към раждаемостта, защото за нас раждаемостта е най-важният, първостепенен фактор, който пряко може да влияе върху деструктивните демографски процеси в България.  Затова в нашата програма има специално отделено внимание върху раждаемостта. А основните и акценти са върху доходите на младите семейства,  облекченията за майките и финансирането на майчинството,  таксите  за детските градини, началното образование и социалната ангажираност на обществото с проблемите на подрастващите. Ние не за първи път правим дарения за АГ-комплекса в Русе и това ще продължи, защото няма нищо по-важно от грижата за децата, които са бъдещето на България.“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Още новини от деня