Предизборна хроника: ДПС – Русе: Агресията и омразата на ПП ГЕРБ изродиха предизборната кампания в истинска гражданска война

Време за прочитане: < 1 мин.

Декларация от Областния съвет на ДПС – Русе

Агресията и омразата на ПП ГЕРБ изродиха предизборната кампания в истинска гражданска война

Днес, 27.03.2021 г . в с. Загориче, община Каолиново, активисти на Движението за права и свободи са извършвали законна агитация. Абсолютно безпричинно, без никакъв повод, те са били нападнати от представители на ПП ГЕРБ. Над тях е било упражнено грубо физическо насилие. Има пострадали лица. Нанесени са материални щети – счупени стъкла на автомобил.

Във връзка с това заявяваме:

ОСЪЖДАМЕ категорично всяка форма на агресия и насилие в предизборната кампания.

НАСТОЯВАМЕ компетентните органи да разследват инцидента и да обезпечат проверката с всички доказателства, така че агресорите да бъдат строго наказани по закон. По това дали и как медиите ще отразят случилото се, ще стане ясно дали в България има гражданско общество.

НАСТОЯВАМЕ ПП ГЕРБ да поеме цялата политическа отговорност за поведението на своите представители.

ПРИЗОВАВАМЕ всички политически партии и коалиции, участващи в парламентарните избори 2021 също да осъдят вандалския акт от страна на ПП ГЕРБ.

ДЕКЛАРИРАМЕ, че насилието не може да ни спре или уплаши. Ние от ДПС сме преживели и по-страшни неща ! Никога не сме отстъпвали пред агресията, защото ДПС е кауза и наша съдба !

Уверени сме, че демократично мислещите и свободни хора ще изберат стабилността, държавността, ненасилието и единството на нацията, които отстоява неизменно ДПС.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Сподели:

Още новини от деня