Предизборна хроника: “Демократична България” отбеляза една година от събитията край “Росенец” в Русе

Предизборна хроника: “Демократична България” отбеляза една година от събитията край “Росенец” в Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

С малък символичен протест край Съдебната палата в Русе от „Демократична България“ начело с водача на листата Стефан Тафров отбелязаха една година от събитията край „Росенец“.

Точно преди 365 дни Христо Иванов и Иво Мирчев се опитаха да акостират на българския плаж край лятната резиденция на Ахмед Доган. Сараите и окупирания плаж се оказаха нагледен пример за завладяването на нашата държава, в която вместо правов ред властват задкулисни договорки. Точно на 7-ми юли 2020 г. бе драсната клечката в бурето, пълно с барут. Протестите избухнаха няколко дни по-късно, а общественият гняв заля не само софийските улици и цялата държава, но стигна и площадите в чужбина.

На 11 юли хиляди българи се стекоха край окупирания български плаж и дадоха начало на най-мащабното протестно движение, с което започна демонтажът на доскорошния режим.

Заедно с Тафров на площада бяха и кандидатите за народни представители Розина Мирчева с преференция 103, Михаил Михов с преференция 104, Калоян Иванов с преференция 108 и Сашо Попов с преференция 109. Към символичната демонстрация се присъединиха и граждани. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Още новини от деня