Предизборна хроника: ДПС откри предизборната кампания в Русенска област

Предизборна хроника: ДПС откри предизборната кампания в Русенска област

Време за прочитане: 2 мин.

ДПС откри предизборната кампания в Русенска област.

Това стана в село Смирненски /Община Ветово/. Вижте видеото

“Тази вечер Движението за права и свободи представя най-истинската и подготвена листа. В нея няма парашутисти, а има баланс на преставители на всички общини от областта, баланс между етносите, между мъжете и жените. Това е най-доброто, с което разполагаме”, каза водачът на листата Бюрхан Абазов.

Той обеща партията да води една позитивна кампания, за разлика от опонентите, които се упражняват на гърба на ДПС. През следващите месеци, кандидатите за народното доверие, ще се опитат да обяснят как животът на хората може да стане по-добър.

“Това, което казва ДПС, че предстоящите избори са най-важни след 1989 година, не е клише. През 2021 година ще се случат три много важни неща, които ще предопределят пътя на цяла Европа. През тази година влизат новите оперативни програми. Има огромен ресурс заделен за борба с пандемията. През тази година ще стартира и Зеления пакт на Европа, който предопределя начина на живот за следващите 20 години. Всички тези неща са обезпечени с милиарди. Този, който управлява през 2021 г. той ще взема решение как ще се разпределят парите , ще предопределя пътя на развитие на страната и на Европа. На вододела сме накъде ще върви Европа. Затова искаме да управляваме, за да може да се погрижим и за нашия електорат” категоричен бе г-н Абазов.

Не е клише и това, че трябва да си върнем държавността, сподели той. Според него след десетгодишното управление на ГЕРБ институциите не работят, България се управлява от джипката и парламентарната република се е превърнала в премиерска република. Именно и затова мотото на ДПС е “Рестарт на държавността”. “Ние сме против това и ще положим всички усилия за да прекратим тази разруха в държавността. Когато се управлява една държава също има правила”, каза Абазов

Той отбеляза и добрата работа в тандем между кмет и народен представител, като сподели,че мечтата му във Ветово да мирише на асфалт, започва да се сбъдва. “Никакво делене, изборите не са местни, те са парламентарни. Очаквам вашата мощна подкрепа с номер 9 на 4 април и да се поздравим с депутат и кмет” призова присъстващите Абазов.

Според областният председател Дауд Ибрям, който е втори в листата на ДПС, Смирненски и Община Ветово ще имат много добър резултат на предстоящите избори, защото след 10 години партията успя да се пребори за кметския пост, а това показва желанието на хората, както за промяна на местно ниво, така и на национално.

“Докато през 1989 г. пред нас стоеше въпросът за избор на системата, сега пред нас е изборът на посоката за бъдещото развитие на държавата. Ние сме на последно място във всички статистики на Европейския съюз Ако трябва да сме честни към себе си, към своите родители, и към бъдещите поколения, ние този дълг трябва да го изпълним на 4 април” заяви г-н Ибрям.

Събитието се проведе при спазване на всички мерки противоепидемични мерки на открито.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Още новини от деня