Предизборна хроника: ДПС Русе откри предизборната си кампания

Предизборна хроника: ДПС Русе откри предизборната си кампания

Движението за права и свободи в Русе откри предизборната си кампания за предстоящите парламентарни и президентски избори. Водачът на листата Ализан Яхова, областният председател и кандидат за народен представител Дауд Ибрям, както и други кандидат-депутати и членове на партията се включиха в националната церемония, която заради анти – COVID мерките се проведе онлайн.

„За съжаление това е третата кампания за годината, в която трябва да попитаме българските граждани какво мислят за актуалната обстановка. Най-вече как виждат страната си в рамките на ЕС. Дали искат тя да е на последните места, да бъде изключена от големите процеси в Европа и света, или да бъде в дневния ред на големите глобални предизвикателства. Що се касае до ДПС, ние отдавна направихме своя избор и той е свързан с ценностите на НАТО и ЕС“, каза евродепутатът Илхан Кючюк при откриването.

Русенската листа се води от Ализан Яхова, която е магистър „Финанси“ и „Публична администрация“. Била  зам.-председател на Младежко ДПС в периода 2006 – 2009 г. Заемала е поста изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. От 2005 до 2009 е била зам.-директор на фонда. Владее английски и турски езици. Листата се състои от 16 кандидати на средна възраст 37 години. Яхова бе категорична, че Движението за права и свободи гледа изключително сериозно на изборите, защото те ще са тест за демокрацията в страната. Според нея партията има сили да подобри резултата си от миналите избори и задължително ще има мандат от Русе отново.  Tя ще работи за кампания „От врата на врата“ ,пряк контакт с избирателите, за да да чуят техните проблеми и да ги запознаят с програмата на Движението за права и свободи, която е основана на чиста енергия, чист въздух и чиста вода. „На България и е нужно редовно и стабилно правителство“, категорична бе Яхова

ДПС е номер 17 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: