Предизборна хроника: За икономическия просперитет на Русе трябват подготвени и мотивирани хора

Предизборна хроника: За икономическия просперитет на Русе трябват подготвени и мотивирани хора

Кандидатът за кмет на местната коалиция ВМРО – Българко национално движение (НФСБ) Галин Григоров присъства на тържествената церемония по връчването на дипломите на Випуск, 2019 на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

„Внушително и респектиращо е, че 830 абсолвенти получават дипломите си, а една десета от тях – 83-ма, което никак не е малко! – са първенци на своите специалности, като пълните отличници на университета са 15. Зад тази статистика стои 5-годишен упорит труд, в който са вложени усилията на тези прекрасни момичета и момчета, на техните професори и асистенти, на научните колективи. За това време в  университета те са акумулирали стремеж към развитие и са трупали теоретически знания за бъдещата си успешна реализация. Искам да пожелая от сърце успех на поредната нова генерация, която поема по своите професионални и житейски пътища, защото това са бъдещите успешни ръководители на Русе, бизнесмени, предприемачи и общественици“, подчерта Галин Григоров в непринуден разговор с абсолвенти, преподаватели и гости преди началото на тържеството.       

В програмата на кандидата за кмет на Русе Галин Григоров не случайно е отделено специално място на интегрирането на всички сегменти от образователния процес – от началното училище до университетските аудитории и лаборатории в Русе. Според Григоров университетът е неотменима част от визитката на града пред света и това е традиция, която е съхранена през всичките 72 години от съществуването му.

„През последните години  Русенският университет „Ангел Кънчев“ е един от най- авторитетните европейски университети в градовете по поречието на Дунав. Това ме накара в управленската визия, която  подготвихме с моя екип, да отделим специално място на интеграцията между  висшето образование, като „инкубатор“ на открития, с практическите потребности от печеливши  решения на бизнеса. Ние вече трябва не само да говорим за промяна в индустриалния профил на Русе, който е доста позанемарен, но да търсим успешно инвестиране на безценния човешки капитал в модерната, високотехнологична индустрия на града. Бързото и необратимо връщане към ускорените темпове на реален икономически просперитет се нуждае от млади и подготвени хора. Ако русенци ми гласуват доверие и застана начело на общинската администрация, аз знам как можем да спрем потока от потенциални имигранти, завършили качествено висше образование тук, но търсещи подходящи условия за реализация навън“, подчерта Григоров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Сподели: