Предизборна хроника: Искрен Веселинов: Тръгваме към следващия мандат със заявката за по-високи доходи, сигурност за всеки българин, отстояване на християнските ценности и запазване на традиционното семейство

Предизборна хроника: Искрен Веселинов: Тръгваме към следващия мандат със заявката за по-високи доходи, сигурност за всеки българин, отстояване на християнските ценности и запазване на традиционното семейство

Време за прочитане: 3 мин.

Заместник-председателят на ПП „ВМРО-Българско национално движение“ и председател на групата в 44-ото Народно събрание Искрен Веселинов, който оглавява кандидатските листи на партията в 19-ти (Русенски) и 25-ти (Софийски) МИР, направи заключително изказване от името на Обединени патриоти във финалния ден от работата на 44-тия български парламент.

Тръгваме към следващия мандат със заявката за по-високи доходи, сигурност за всеки българин, отстояване на християнските ценности и запазване на традиционното семейство, това бяха синтезираните послания в речта на Веселинов, който започна словото си с нещата, които не бива да бъдат спестени като слабости в работата на досегашното народно представителство.

„ Тези четири години бяха белязани с перманентни кризи. Бяха белязани с разделение и политическо противопоставяне, каквото рядко е имало в историята ни. С постоянен опит да се събори управлението, за да се предизвикат предсрочни избори и неистово нежелание да се приемат резултатите от вече проведените. С война между институциите, със скандали, с бойкот на парламента. Единственото, което липсваше в тези години е съзнанието за общо бъдеще, диалог и смирение пред негово величество народа. Статуквото на скандала и омразата формира у мнозина българи усещането за свободно падане, продължи да ерозира в тях чувството за държавност и създаде общ негативен знак върху т. нар. политическа класа на България. Тези разочаровани хора са готови да посрещнат с „осанна“ поредния политически месия, който със сигурност ще разпнат на кръста на разочарованието си много скоро. Защото градивните неща в управлението се случват бавно, изискват подготовка, а резултатите често идват не при този, който ги е започнал. Затова е важна приемствеността и уважението към заслугите на другия. Чувството за историзъм. Надявам се, в следващия парламент да има много повече място за него“, подчерта Искрен Веселинов.

Аналитично и в детайли Веселинов изреди полезните законодателни и управленски решения в дейността на коалицията„Обединени патриоти“, допринесли за успешно реализирания правителствен мандат през изминалите четири години.  Защото именно тези решения осмислят  престоя на коалицията във властта. Заради тях са изтърпени хулите на настървените за власт субекти, заради тях  е платено и с част от политическата популярност на партиите в коалицията, но въпреки негативите, патриотите не съжаляват за изминатия път.


Коалицията за първи път в българския  политически живот успя да разбие посттоталитарното статукво, утвърдило трипартиен модел от голяма лява партия – БСП, голяма дясна – в момента ГЕРБ, и етническата партия ДПС, използвана за балансьор. Блокирайки границата с Турция преди вота през 2017 г.,  обединените патриоти не допуснаха в парламента да влезе и втора етническа партия – ДОСТ, която е под прякото влияние  на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и неговата открита политика за  налагането на нов османизъм в Европа.

Искрен Веселинов говори и за разрушителните ефекти върху психиката на милиони хора и върху обществото като цяло във връзка с текущия антисемеен, налагащ джендъризъм експеримент, чиито поражения тепърва ще трябва да неутрализираме в близкото бъдеще.

Ораторът изреди  основните и неоспорими  заслуги на Обединените патриоти в областта на доходите – 84-процентен ръст на минималната пенсия – от 168 на 300 лева; ръст на минималната работна заплата от 510 на 650 лв.; удвоени заплати в образованието;  над 40 на сто повишение на заплатите в секторите национална сигурност и здравеопазване; балансирано семейно подоходно облагане. Към всичко това трябва да се прибавят още и: спирането на ратификацията на Истанбулската конвенция; засягащата семейните устои на българина Стратегия за детето; работещи изменения в Закона за социалните услуги и по нататъшната му отмяна; защита на българските потребители от ГМО чрез блокиране на ратификацията на СЕТА; гарантиране на независима външна политика, бранеща националните интереси и работеща в защита на българите зад граница; твърда позиция по отношение на  Република Северна Македония; признаването на статута на национално малцинство на българите в Албания и продължаващи усилия това да се случи и в Косово; нулев  бежански натиск върху българската граница, както  и издигането на ограда по цялата гранична линия с Република Турция;   предложени полезни стратегии за  интеграция на малцинствените групи, но не като способ българите да бъдат обучени в търпимост към циганските набези и безобразия, а като процес, основан на учене, труд и социализация.


На патриотите принадлежи и новото наименование на най-обичания български празник– „24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“.И още:  решението за задължителна детска градина за децата над 4 години и резултатните усилия за връщането на 40 хил. деца обратно в училище; въвеждането на нормата „Труд в полза на обществото“ за нарушители рецидивисти; нови права на потребителя;  приет Закон за изменение и допълнение на Закона за задълженията и договорите и приемане на 10-годишна абсолютна давност – нормативен акт, единодушно подкрепен в Народното събрание, който ще облекчи съдбата на стотици хиляди българи, когато влезе в сила след 6-месечния преходен срок.


„Ние се опълчихме на инерцията и на натрупаните десетилетия негативни тенденции и започнахме да ги преодоляваме. Считаме, че след нашето участие в управлението България е по-независима, по-бранеща националните си интереси и по-вярна на духовните традиции, които ни правят българи!“, завърши словото си Искрен Веселинов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Още новини от деня