Предизборна хроника: Йоана Терзиева: Проблемът е, че в страната има беззаконие и безхаберие, липса на управленско мислене и истинско лидерство

Предизборна хроника: Йоана Терзиева: Проблемът е, че в страната има беззаконие и безхаберие, липса на управленско мислене и истинско лидерство

Време за прочитане: 2 мин.

Йоана Терзиева – кандидат на Демократична България, преференция 1️⃣0️⃣5️⃣

📌 Проблемът е, че въздухът е мръсен, има повишени нива на фини прахови частици, има и индустриални замърсявания. Тези проблеми са решими.

✅ По отношение на праховите частици трябва да се знае във всяко населено място какви са нивата, от къде идва замърсяването, ако е битово отопление – колко са къщите, хората могат ли да подменят уредите си и дали могат да бъдат подкрепени.

✅ Всичко е въпрос на политика, контрол и добро планиране, което задължително започва с оценка на ситуацията и след това на кратки периоди да се мери и да се следи падат ли нивата на замърсяване.

✅ Ние не казваме, че предприятията трябва да се затварят, а че процесите трябва да се управляват и има начин това да става в диалог с предприятията и то от издаването на разрешенията им.

📌 Проблемът е, че в страната има беззаконие и безхаберие, липса на управленско мислене и истинско лидерство.

Иван Белчев, кандидат на Демократична България, преференция 1️⃣0️⃣8️⃣

📌Предприятията трябва да инвестират страшно много в екологията, не еднократно, а постоянно, което често не се прави, тези пари се спестяват.

✅ Ние сме инициатори на това в Русе да има по-чист въздух, защото наше бе предложението за поставяне на видеонаблюдение на предприятия с химически производства и да се монтира станция на Общината, която да измерва химичните съединения, защото в момента имаме такава, която измерва само стандартните замърсители.

📌 Предложението, което все още очакваме да бъде прието е, данните които са публични в сайта на РИОСВ и се отнасят до доказан замърсител, да дават и архив. И понеже това не се случва, поех ангажимент и от септември влизам, проверявам и записвам сам.

✅ В България са нужни провмени в законодателството, не може само от София да се следи какво се случва в Русе, трябва да има регионален контрол.

✅ Демократична България смятаме, че дигитализацията и законовите промени в съдебната реформа ще направят така, че законите да се спазват. Технологиите ги има, не са скъпи, приложими са навсякъде.

✅ Парите, които влизат в България ще бъдат насочвани за мерките, за които са предназначени. Смятаме, че промяна е нужна и смятаме, че ние сме лицата, които ще направят тази промяна.

Цялото интервю на Йоана Терзиева и Иван Белчев пред Дарик Русе, чуйте тук: https://dnews.bg/demokratichna-balgaria-promanata-e-nuzna-i…

Програмата на Демократична България в ресор чист въздух, почви и води, вожте тук: https://demokrati.bg/…/okolna…/chist-vazduh-pochvi-i-vodi/

Гласувай с номер 1️⃣1️⃣!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Още новини от деня