Предизборна хроника: Кандидатът за народен представител Първолета Чавдарова - Летиция приветства участниците в седмия национален фолклорен фестивал ,,Сцена под липите"

Предизборна хроника: Кандидатът за народен представител Първолета Чавдарова – Летиция приветства участниците в седмия национален фолклорен фестивал ,,Сцена под липите“

Време за прочитане: 2 мин.

Кандидатът за народен представител от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ в 19-и МИР – Русе Първолета Чавдарова – Летиция приветства участниците в седмия национален фолклорен фестивал ,,Сцена под липите“. Тя посети пчеларското изложение и дегустира местен пчелен мед. Г-жа Чавдарова присъства и на пресъздаването на българска чаена церемония.

Самодейците, които дават всичко от себе си и съхраняват уникалния ни фолклор, са най-ценното ни богатство. Подкрепям Ви и искрено уважавам вашата работа, заяви г-жа Чавдарова.

Културата формира идентичността и развитието на нацията ни. Освен че създава, тя съхранява вярата и ценностите ни, изкуствата, опазването и популяризирането на българския език, историческото наследство и националната памет. Ролята на институциите за духовния живот е водеща и е време развитието на българската култура да бъде целенасочено и в крак с предизвикателствата на глобалния свят. Защото технологиите променят не само начина ни на живот, но и начина, по който функционира обществото, категорична бе Първолета Чавдарова.

През новия мандат ще работим за това, българските творци да имат благоприятна среда да се изявяват и да популяризират нашата култура извън пределите на страната, добави тя, след като бе запозната с детайли по подготовката, организацията и проблемите, пред които ежедневно възникват пред самодейните състави по време на срещите си със съставите, кмета на Николово Златан Ванев и представители на организаторите.

Осъвременяване на финансирането и стандарта за музеи и галерии, и чувствително повишаване на социалния статус на културните дейци. Надграждане на системата за делегираните бюджети и въвеждане на стимули за по-добър продукт, както и дофинансиране на общинската издръжка, достъп до методиката за делегирани бюджети и включване в националните културни календари, също са част от предизборната програма на коалицията.

Г-жа Чавдарова подчерта, че ще работи за разпознаване от държавата на професионалните фолклорни ансамбли като движимо културно наследство и по-лесен достъп на свободните артисти и частни трупи до държавните и общински сцени.

№ 8 в бюлетината и при машинното гласуване

Преференция 104

Първолета Чавдарова – Летиция

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Още новини от деня