Предизборна хроника: Красимир Каракачанов откри Втория международен фестивал на поетичния театър „Борба и обич“ в родния си град

Предизборна хроника: Красимир Каракачанов откри Втория международен фестивал на поетичния театър „Борба и обич“ в родния си град

Заместник-министър председателя, министър на образованието и лидер на ВМРО – Българско национално движение бе специален гост в началото на програмата на международния фестивал, провеждащ се в Русе за втора поредна година в рамките на два дни.

Той се обърна към младите хора, като ги насърчи да продължават и занапред да съхраняват в себе си жив българския дух и да издигат високо съзнанието си, че по-висше от любовта към Отечеството и семейството няма.  

„Децата трябва да познават преди всичко своята история, своята култура, своето изкуство, а не от малки да почнеш да ги приучаваш към някакви чужди образци и едва ли не да им обясняваш, че ние, като някакъв фактор в културата, историята, сме нещо второстепенно. Защото не е така“, коментира Каракачанов.

Сред присъстващите гости бяха и народният представител от ПГ на Обединени патриоти и зам.-председател на ВМРО – Българско национално движение Искрен Веселинов, както и режисьорът и кандидат за евродепутат от листата на патриотите Андрей Слабаков. Те също подчертаха пред младите хора, събрани от различни точки на българското етническо землище, че все още е жив идеалът, който изпълваше с мечти и стремления съзнанието на нашите прадеди – за силна и обединена България.

Тази година в програмата на Втория международен фестивал на поетичния театър „Борба и обич“ има 130 участници, обособени в 13 групи. Сред младежите има деца от Дулово, Тутракан, Шумен, Русе, Разград, Пловдив, но и такива от Бесарабия, Румъния, Кипър, Сърбия и Северна Македония. Всички те се представят с творби, базирани върху произведения на български класици, като „Изворът на белоногата“ на П.Р. Славейков и други.

Фестивалът е под патронажа на Министъра на отбраната, като е част от пилотен проект „Чрез изкуство към патриотизъм“. Той се провежда с помощта на ИА „ВКВПД“ към Министерство на отбраната, Министерство на образованието, Държавната агенция за българите в чужбина, както и Военен клуб – Русе. Организатори са учениците от Младежка сцена „Артистисимо“ – Русе.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Още новини от деня