Предизборна хроника: Обръщение на Крум Зарков и кандидатите за народни представители от коалиция "БСП за България" в Русе

Предизборна хроника: Крум Зарков: БСП има едно предимство – тя е едновременно съчетава тази промяна и опита от начина, по който функционират институциите

Темата с вируса не може да бъде избегната. Истината седи по ясен начин: докато не се постигне определен брой на ваксинирани, ние ще живеем от локдаун в локдаун, споделя водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в 19-и МИР – Русе и кандидат за народен представител Крум Зарков.

Една от причините да не може да се стигне до сериозен разговор, който е задължителен за споразумение и общо управление, е фактът, че имахме две кампании, но без на практика да имаме кампания. Без нито за един момент да се заговори за политика по ключови въпроси, така че партиите на промяната, които трябва да преговарят след това, да знаят какво са заложили и да идентифицират една на друга своя легитимен интерес. Надявам се това да се промени в тази кампания. Неслучайно поставяме на дневен ред такъв тип теми, подчертава г-н Зарков.

За изминалите 12 години окупацията на властта не донесе нито едно стратегическо решение за страната. Не беше решен нито един въпрос – какъв вид енергетика ще развиваме, как и къде, какво ще правят хората в Стара Загора. Днес, когато плащаме сметките си за ток – това е цената на загубеното време. Времето струва много скъпо, коментира водачът на листата.

В цялата богата плеяда от „партии на промяната“ БСП има едно предимство – тя е едновременно съчетава тази промяна и опита от начина, по който функционират институциите. Вътрешният период за БСП е важен въпрос, но по-важен въпрос е ролята на БСП в следващия парламент. Тя трябва да остане от онази страна – на „промяната“ и да спомогне за сформиране на правителство. Колкото по-висок резултат има, толкова по-полезна може да бъде, каза г-н Зарков.

Цялото участие в предаването може да гледате на страницата на предаването – ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: