Предизборна хроника: Мая Манолова в Русе: Трябва да решим какво избираме – стиропор, бетон, тръби, или децата на България

Предизборна хроника: Мая Манолова в Русе: Трябва да решим какво избираме – стиропор, бетон, тръби, или децата на България

Време за прочитане: 2 мин.

Кандидатите за народни представители от коалиция „Изправи се! Мутри вън“ в Русе посрещнаха днес следобед Мая Манолова. Председателят на „Изправи се.БГ“ представи листата в ресторанта на хотел „Дунав“ при спазване на всички противоепидемични мерки. Вижте повече във видеото

Листата на коалицията, съставена от формацията на Мая Манолова и „Отровното трио“, съдържа 15 имена. Водач на листата за 19-и Русенски избирателен район е юристът Станимир Бояджиев от „Изправи се.БГ“. На второ място е Зорница Дикова-Ранева от „Отровното трио“, на трето – координатор на хората на Манолова за Русе Константин Георгиев.

Станимир Бояджиев представи накратко приоритетите по които ще работят бъдещите народни избраници. Това са чист въздух за Русе и част от „такса мост“ да остават в града ни. След това думата бе дадена на Мая Манолова.    

„Трябва да решим какво избираме – стиропор, бетон, тръби, или децата на България. Имаме конкретни мерки, които да подкрепят младите семейства“, заяви Манолова. „Предлагаме помощ за първо, второ и трето дете, съответно 2000, 3000 и 4000 лева. За второ и трето дете, ако родителите са работели и са се осигурявали през последните две години да получат по 10 000 лева подкрепа от българската държава“, допълни тя.

Коалицията има ясно разписана програма от 620 мерки, съобщи Мая Манолова. От „Изправи се! Мутри вън“ са за безплатни ясли и градини, а там където няма места да се предоставят ваучери за частни такива. Тези мерки на практика били най-възвръщаеми, защото се инвестира в децата на България. Ще се работи и за възможности за развие у нас на младите семейства, за кариера, за просперитет. Трябва да се промени коренно ситуацията – с гарантирани доходи. За това сме казали минимален месечен доход от 1250 лева в края на следващия мандат. Така ще бъде покрита издръжката на живот. Помислено е и за самотните родители с подкрепа от ваучери за детегледачи или ремонт на помещения.

По – късно кандидатите за народни представители от листата и Мая Манолова проведоха импровизирани срещи с граждани на централния площад в Русе.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Още новини от деня