Предизборна хроника: Мая Манолова: По 10 хил. лева ще получи всяко семейство за второ и трето дете

Предизборна хроника: Мая Манолова: По 10 хил. лева ще получи всяко семейство за второ и трето дете

Време за прочитане: < 1 мин.

По 10 хил. лв. ще получи всяко семейство за второ и трето дете при условие, че има работещ родител в последните две години. За раждане на първо дете държавата ще плаща по 2000 лв., за второ – 3000 лв. и за трето – 4000 лв. Втората година от майчинството трябва да е най-малко минималната работна заплата, ако искаме младите, активните и проспериращите да раждат деца и да остават в България.

Имаме План за незабавна подкрепа на обикновените хора в България с основен приоритет увеличаване на доходите на българските граждани. Целта ни е в края на мандата минималният месечен доход за работещ човек да е 1250 лв. Втори приоритет е преизчисляването на пенсиите. Цинично е пенсионерите да живеят със 150 евро на месец в европейска държава, допълни Манолова.

Тя подчерта, че сред приоритетите е и подкрепата за малките и средните фирми. Бизнесът ще получи по една депутатска заплата като анти-ковид мярка. От парите, които правителството обеща, до фирмите са достигнали около 300 млн. лв. Ние сме единствената европейска държава, която не подкрепи бизнеса си, категорична бе Манолова.

Ние сме обединение на два граждански субекта – „Изправи се.БГ“ и Отровното трио и в листите ни няма партийци. В центъра на нашите усилия са гражданите, каза още тя.

Ние се заявихме като най-категорична опозиция на настоящото управление. Основната цел, която преследваме, е прекратяване на управлението на тази корумпирана клика, която в момента ръководи държавата, под ръководството на Бойко Борисов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Още новини от деня