Предизборна хроника: Митко Кунчев: Изцяло подкрепям „Демократична България“ и нейната програма за участие в следващия парламент

Предизборна хроника: Митко Кунчев: Изцяло подкрепям „Демократична България“ и нейната програма за участие в следващия парламент

Стефан Тафров – водач на листата на „Демократична България“ в област Русе, в разговор с Митко Кунчев – уважаван общественик и експерт по въпросите на образованието.

„Изцяло подкрепям „Демократична България“ и нейната програма за участие в следващия парламент, тъй като смятам че тя може да постигне по-добри резултати в областта на образованието.

Един от съществените проблеми, който е засегнат в нашата програма, действително е децентрализацията в различни области.

В образованието тя би трябвало да се осъществява чрез повишаване на ролята на местното самоуправление в областта на образованието, тъй като то е изцяло местен проблем. В това отношение е необходимо да се реорганизира Министерство на образованието, като се ограничат функциите на съществуващите регионални управления на първо време, а по-нататък те по принцип би трябвало да бъдат закрити за сметка на разширяване на функциите на Националния инспекторат по образование, който съществува.

Това е един независим орган, създаден към Министерския съвет, който действително следва да оценява външно и обективно резултатите от образованието.

Това е ключово и мисля че е една добра възможност да се подобри управлението на образованието в България.

Мисля, че това е важна точка в програмата на „Демократична България“, която аз изцяло подкрепям“, каза Митко Кунчев, дългогодишен директор на МГ „Баба Тонка“ – Русе.

Вижте повече във видеото

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: