Предизборна хроника: Павел Вълнев: И в Русенска област енергията за промяна е огромна

Предизборна хроника: Павел Вълнев: И в Русенска област енергията за промяна е огромна

Време за прочитане: 2 мин.

И в Русенска област енергията за промяна е огромна. За хората тук Републиканци за България сме единствената алтернатива на статуквото.

Открихме офисите на Републиканци за България в Борово и в Сливо поле, а в Две могили разговаряхме с кмета г-н Божидар Борисов.

Това място още пази спомена за националния герой Филип Тотю, отдал последните години на живота си на Две могили. На ж. п. гарата в Две могили, в нощта срещу 22 септември 1908 г. тогавашният министър-председател г-н Александър Малинов пише Манифеста за независимостта на България, прочетен на следващия ден във Велико Търново.

За такива хора и за такива събития става дума тук.

Затова и днешните теми са такива – върховенство на закона, намаляване на политическата квота във ВСС, намаляване на мандата на главния прокурор и закриване на Специализирания съд.

В последните две години виждаме системен подход за подчиняване на част от бизнеса. Ние категорично се противопоставяме, защото предприемачите, осигуряващи работни места, трябва да бъдат подпомагани, а не спирани.

Ние призоваваме всички граждани да отидат да гласуват, да бъдат смели и активни. Управляващите искат ниска избирателна активност, за да спечелят служебно.

Малкият и средният бизнес се нуждаят от подкрепа и Републиканци за България ще им я осигури. След изборите ще предложим актуализация на бюджета, защото приходната част е намаляла, а разходната се увеличава неконтролируемо.

Българското правителство знаеше, че има проблем с организирането на изборите, точно затова неглижира Консултативния съвет при президента и тази конфронтация в момента обрича демокрацията в страната. С ниската избирателна активност те искат да си гарантират статуквото, подчертах в разговорите.

Според мен държавата трябва да се погрижи за дребния и средния бизнес, който е гръбнакът на българската икономика. В програмата ни е основна подкрепата за тях.

Не може в едно кафе, с две маси в някое село, да влизат демонстративно данъчни и да му пречат да работи. Плаща си патента в началото и си работи спокойно.

Плоският данък трябва да остане, защото това е добро условие за външните инвеститори. Трябва обаче да се подобри цялостният бизнес-климат.

Държавата трябва да помага и да насърчава по всякакъв начин външните инвеститори, което няма как да стане със сегашните управляващи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Още новини от деня