Предизборна хроника: ПП "Има такъв народ" откри предизборната си кампания за 48-о Народно събрание в Русе

Предизборна хроника: ПП „Има такъв народ“ откри предизборната си кампания за 48-о Народно събрание в Русе

ПП „Има такъв народ“ откри предизборната си кампания за 48-о Народно събрание в Русе. В зала „Европа“ на Доходното здание бяха заместник – председателят й Тошко Йорданов, водачът на листата в 19-и МИР – Русе Ива Митева, Александър Александров, Павела Митова.

Общинският координатор на партията в Русе Татяна Нахабедян представи кандидатската листа за 19-и МИР Русе. Ива Митева подчерта, че е щастлива и горда като водач на листата. „Смятам, че това е един борчески район и град на истински борци, един град, от който започват всички промени и който е доказал през годините, че поставя началото и точката на всичко ново напред“, заяви тя, като припомни политическата кариера на Драган Цанков – председател на Народното събрание и думите му за „разпищолването“ на Конституцията, което ще даде възможност на всички хора да живеят добре и при равни условия, а не само една шепа избраници. Г-жа Митева сподели, че нашата Конституция, за съжаление, май не ни дава тази свобода. В обръщението си към присъстващите тя акцентира върху преамбюла и, където се говори за равенство, сигурност, достойнство, а в същото време се изпуска това, че хората трябва да са надарени с разум и съвест и да живеят в дух на братство. „Ще ми се всички ценности в Конституцията да можем да ги прилагаме на практика, да можем да ги виждаме, да можем да живеем с тях“, подчерта още Ива Митева. Поради това партията се насочи към искането си за промяна на Конституцията и нова Конституция, защото като че ли това, което искат и говорят, не се осъществява на практика. За Ива Митева няма как да настъпи промяна, ако се говори само красиво и има мимикрия. Тя отбеляза как лъжата напоследък се приема за нещо нормално, а истината трябва да се доказва ежедневно. Пътят, по който тръгваме е правилен, въпросът е да устоим докрай, заяви Ива Митева.

Според Митева трябва да се спре обедняването на българите, както и да се подкрепят хората и бизнеса, особено в следващите няколко месеца. Тя се спря на неблагоприятните данни за намаляване населението на Русе и областта, направи паралел с Видин, откъдето е родом, Разград, Силистра, Търговище, като достигна до извода, че трябва да се подобрят демографските резултати в страната. Ива Митева коментира как е крайно време Русе да започне да се развива, защото в последните 30 години сякаш градът върви все по – надолу.

В този контекст Ива Митева смята, че е необходимо ново административно – териториално деление и райониране на страната предвид резултатите от последното национално преброяване на населението, които ще бъдат обявени на 3 октомври. Тя даде пример с предварителните данни, които сочат как мандатите в 19-и МИР – Русе ще бъдат вече не 8, а 7. Окрупняване на районите също е нужно, а при евентуални избори с мажоритарен елемент това е задължително.

Ива Митева се надява предизборната кампания да е позитивна.

„Много ми се иска хората да видят, че желаем да подобрим начина им на живот. Ние, политиците, трябва да намерим съгласие помежду си. Хората се измориха много. Демокрацията се измори и синонимът ѝ е вече хаос“, каза Митева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: