Предизборна хроника: ПП КОД: Относно принадлежността към ДС. Ние сме създали решението, преди да възникне проблема.

Предизборна хроника: ПП КОД: Относно принадлежността към ДС. Ние сме създали решението, преди да възникне проблема.

Ние сме създали решението, преди да възникне проблема.

Човекът, посочен от Комисията за досиетата, като свързан с бившите служби на ДС, вече е подал заявление за оттеглянето си от листата на КОД в 19 МИР.

Петър Москов: Предварително сме създали надежден механизъм, който да ни гарантира, че дори и да се окаже такъв човек в нашите листи, той ще бъде отстранен. Сред реалните кандидати на КОД няма да има хора, обвързани с БКП старите служби.

Това е истинското политическо решение. Политическата отговорност те задължава да залагаш норми, които да гарантират правилните решения и да пресрещат негативните възможности. Декларациите, които само кандидатите на КОД бяха задължени да подпишат предварително, са именно такава гаранция. Затова ние посрещнахме новината спокойно, без притеснения и без да бързаме да излизаме с нарочни медийни съобщения.

Но сме изключително отвратени от злобните, ехидни реакции на партии, чиито листи са пълни с партийни секретари, техните деца, роднини и наследници и щатни служители на ДС.

За съжаление, те ми припомниха онази грозна сцена, която преди години ме впечатли. А именно същото злорадство и ехидност на депутатите от БСП в Народното събрание, когато обявяваха оцелелите от лагерите Николапетковисти за агентура на ДС.

Ваньо Шарков: Това е разликата между нас и всички останали. За нас не е важно само да бъдат обявявани, а трябва да се прилагат активни действия за недопускане до органите на властта, медиите и финансовите ресурси на държавата. Това, което за другите е пожелателно, показахме че за нас вече е действаща норма.

ГЛАСУВАЙТЕ С НОМЕР ОСЕМ (8) В ИЗБОРНАТА БЮЛЕТИНА!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: