Предизборна хроника: Председателят на СДС Русе и кандидат за народен представител Станимир Станчев участва в работна среща с министър Десислава Танева и селскостопански производители от региона по тема "Земеделие"

Предизборна хроника: Председателят на СДС Русе и кандидат за народен представител Станимир Станчев участва в работна среща с министър Десислава Танева и селскостопански производители от региона по тема „Земеделие“

Председателят на СДС Русе и кандидат за народен представител Станимир Станчев участва в работна среща с министър Десислава Танева и селскостопански производители от региона по тема „Земеделие“, организирана от коалиция ГЕРБ- СДС.

По време на работната срещата, той отправи своите три въпроси към г-жа Танева, относно индикативните срокове за решаване на едни от най-наболелите проблеми на русенските земеделци: 1) изграждането на ефективна система за борба с градушките и защита на земеделските производители, 2) възстановяване на напоителните и отводнителните съоръжения за поливно земеделие в областта, както и 3) възможностите за финансиране на проекти за иновации и дигитализация на зърнопроизводители.

Трите цитирани по-горе теми са застъпени от Станчев като основни регионални приоритети за работа му като народен представител.

По първите две теми г-жа Танева отговори, че вече са предприети действия. Индикативно през следващата година Русенска област би могла да има обновено съоръжение за напояване, това е помпена станция Пиргово, а през 2023 година ще започне и изпълнението на  втория етап  изграждане на системи за отводняване от гр. Мартен до Калимок.

По отношение на бъдещите възможности за достъп до евро средства за зърнопроизводители, Танева потвърди, че техните проекти за иновации и дигитализация ще бъдат високо оценени и  финансирани.

Срещата завърши с лични разговори и подкрепа от страна на земеделските производители за свършената досега работа в сектор Земеделие и за бъдещите очертани стъпки за развитие на сектора.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: