Предизборна хроника: Проблемите на малките населени места обсъдиха водачът на листата на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" Татяна Дончева и Първолета Чавдарова - Летиция с жителите на Община Две могили

Предизборна хроника: Проблемите на малките населени места обсъдиха водачът на листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Татяна Дончева и Първолета Чавдарова – Летиция с жителите на Община Две могили

Време за прочитане: 2 мин.

Проблемите на малките населени места обсъдиха днес по време на редица срещи водачът на листата от кандидати за народни представители на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ в 19-и МИР – Русе Татяна Дончева и Първолета Чавдарова – Летиция / преференция номер 104/ с жителите на Община Две могили. Заедно с тях бяха кандидат – депутатите Константин Георгиев и Владислава Гарвалова.

Допълнително финансово стимулиране на земеделските производители в региона, не само със средства от Европейския съюз, но и по държавни програми, ще създаде допълнителна заетост и ще допринесе за завръщане на част от младите хора в родните места, стана ясно по време на разговорите с жителите на селата и в град Две могили.

Постепенно подобряване на инфраструктурата – общинска пътна мрежа и особено улиците в селата, ще доведе до привличане на инвеститори, но същевременно ще подобри и комуникацията с общинския център, коментира г-жа Дончева. Крайно необходимо е предприемането на адекватни мерки, за да се отговори на нуждата от адекватно и навременно оказване на социални грижи, както и на добри здравни услуги, смята г-жа Дончева. Това ще стане с обновяване на сградите на здравните служби в селата, както и привличането на достатъчно и квалифицирани лекари, медицински сестри, фелдшери чрез данъчни стимули, предоставяне на допълнително заплащане за работа в селата, осигуряване на подходящи жилища и др.

Г-жа Чавдарова акцентира върху фокусиране върху качествено образование на децата и младежите с оглед отговаряне на потребностите не само родителите, но и в бъдеще, при търсенето на работа в общината. Тя подчерта, че ще работи за възраждане на читалищата като културни средища във всяко село. Това ще стане с помощта на проекти за обновяване на сградите им, по – сериозна парична подкрепа от държавата за работата на читалищните деятели и дейността на самодейните състави.

За да се случат тези и други ангажименти от предизборната програма на коалицията –

На 11 юли 2021 година с номер 8 в бюлетината и при машинното гласуване!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Още новини от деня