Предизборна хроника: Проблемите на малките населени места обсъдиха водачът на листата на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" Татяна Дончева и Първолета Чавдарова - Летиция с жителите на Община Две могили

Предизборна хроника: Проблемите на малките населени места обсъдиха водачът на листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Татяна Дончева и Първолета Чавдарова – Летиция с жителите на Община Две могили

Проблемите на малките населени места обсъдиха днес по време на редица срещи водачът на листата от кандидати за народни представители на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ в 19-и МИР – Русе Татяна Дончева и Първолета Чавдарова – Летиция / преференция номер 104/ с жителите на Община Две могили. Заедно с тях бяха кандидат – депутатите Константин Георгиев и Владислава Гарвалова.

Допълнително финансово стимулиране на земеделските производители в региона, не само със средства от Европейския съюз, но и по държавни програми, ще създаде допълнителна заетост и ще допринесе за завръщане на част от младите хора в родните места, стана ясно по време на разговорите с жителите на селата и в град Две могили.

Постепенно подобряване на инфраструктурата – общинска пътна мрежа и особено улиците в селата, ще доведе до привличане на инвеститори, но същевременно ще подобри и комуникацията с общинския център, коментира г-жа Дончева. Крайно необходимо е предприемането на адекватни мерки, за да се отговори на нуждата от адекватно и навременно оказване на социални грижи, както и на добри здравни услуги, смята г-жа Дончева. Това ще стане с обновяване на сградите на здравните служби в селата, както и привличането на достатъчно и квалифицирани лекари, медицински сестри, фелдшери чрез данъчни стимули, предоставяне на допълнително заплащане за работа в селата, осигуряване на подходящи жилища и др.

Г-жа Чавдарова акцентира върху фокусиране върху качествено образование на децата и младежите с оглед отговаряне на потребностите не само родителите, но и в бъдеще, при търсенето на работа в общината. Тя подчерта, че ще работи за възраждане на читалищата като културни средища във всяко село. Това ще стане с помощта на проекти за обновяване на сградите им, по – сериозна парична подкрепа от държавата за работата на читалищните деятели и дейността на самодейните състави.

За да се случат тези и други ангажименти от предизборната програма на коалицията –

На 11 юли 2021 година с номер 8 в бюлетината и при машинното гласуване!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: