Предизборна хроника: Радостина Андреева, кандидат за народен представител от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ обсъди с майки на деца със специални потребности техните проблеми

Предизборна хроника: Радостина Андреева, кандидат за народен представител от коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ обсъди с майки на деца със специални потребности техните проблеми

Среща на майки на деца със специална потребности се проведе в събота в лятната градина на „Рига“ организирана  от коалиция  „Изправи се! Мутри вън!“ Модератор на събитието бе Радостина Андреева, която е осма в листата под №8. Тя се занимава професионално със социални дейности и работи точно с такива деца. Участие в срещата взеха и други кандидати за народни представители от коалицията.

 Каузата на Радостина Андреева като професионалист и като кандидат депутат е да помага не само на децата, но и на техните родители. На поканата й се отзоваха 20 майки и жени, които имат отношение към темата.

Проблемите са много и повечето нерешени. Сред тях е липсата на продължаване на образованието на т.н. „изнесен клас“,  какъвто до момента има само до 7 клас. Борбата на майките е тази форма  на обучение да продължи да съществува до 12 клас. Според Радостина Андреева решението е в компетенциите на Общината и на РУО, които си прехвърлят отговорностите. Желание от страна на местните власти или законови са пречките? – зададе риторичен въпрос  тя. Майките са убедени, че решението е в ръцете на местните власти.

„Така стои и въпросът с по-големите деца, тези навършили вече 18 години. Там няма никаква заместваща грижа към родителите. Децата са обречени да си стоят вкъщи, защото са абсолютно зависими от родителите си. След тази възраст пенсиите след 18 години почти спират“ – разказаха майките.

Присъстващите отчетоха, че в друг  да бъдат и градове има добри практики. Има изградени  работещи дневни центрове и  обитателите им могат да полагат различен вид труд.

В края на срещата Радостина Андреева се ангажира обсъдените проблеми да бъдат отнесен към общинските съветници и към областния управител.

Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ е с №8 в машината и в интегралната бюлетина.

Преференция № 108  –  Радостина Андреева

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: