Предизборна хроника: Стефан Тафров в разговор за това как корупцията пречи на бизнеса да се развива

Предизборна хроника: Стефан Тафров в разговор за това как корупцията пречи на бизнеса да се развива

Как корупцията и некомпетентността на държавно равнище влияят върху русенската икономика. Тази тема обсъди водачът на листата на „Демократична България“ в крайдунавския град Стефан Тафров с Михаил Михов, кандидат за народен представител, и  Цветелин Колев, управител на фирма „Експрес Сервиз“. Какво става, когато една частна компания е много успешна, прилага иновативни технологии, пробива на българския и чуждестранния пазар, но държавата не помага за нейното допълнително развитие?

„На практика ние сме продължител на 150-годишната традиция на Русе с българските железници. Произвеждаме най-високотехнологичния продукт, който е произвеждал русенската икономика, който изнасяме главно в Западна Европа. Тук, в България, за съжаление не виждаме акцент около енергийната ефективност и екологията“, обясни Цветелин Колев.

Той разказа за познатата схема с раздаването на обществени поръчки на „наши фирми“.

„Преди две-три години имаше един много комичен случай с изпълнителния директор на БДЖ, който казваше, че България няма завод за локомотиви. Ние винаги сме били единственият локомотивен завод в страната. Тогава целта беше да се прикрие схема с една тяхна фирма, която си бяха избрали да е абонирана за всички обществени поръчки за ремонт на локомотиви“, разказа Колев пред Стефан Тафров и Михаил Михов.

Голям проблем е и липсата на отношение от страна на БДЖ към Националния музей за транспорта и съобщенията, която стопанисва сградата. Оказва се обаче, че железницата е лош стопанин – музеят е занемарен, стълбите, които водят до него – в лошо състояние. Това е и причината от „Демократична България“ да поискат от БДЖ да отстъпи тази дейност на местната управа, за да се подобри състоянието на музея и той да се популяризира.

линк към видеото във Facebook: https://fb.watch/6j41rYpKTi/

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: