Предизборна хроника: Стефан Тафров на поредна среща със служители на бизнеса в Русе

Предизборна хроника: Стефан Тафров на поредна среща със служители на бизнеса в Русе

Водачът на листата на “Демократична България”в Русе Стефан Тафров продължава срещите със служители на местния бизнес и в последните дни на предизборната кампания. Акцент отново бе борбата с корупцията и съдебната реформа – разковничето за подобряване стандарта на живот в България.

Тафров бе категоричен – ширещата се корупция и властващото беззаконие в страната ни се дължат на неработещата прокуратура. Водачът на листата на “Демократична България” в крайдунавския град отбеляза нуждата от сериозни промени в правосъдната пресистема, смяната на главния прокурор и Висшия съдебен съвет.

Пред служители в шивашка фирма Тафров обясни и нуждата от децентрализация – важна част от програмата на “Демократична България”. По думите му голяма част от инвестициите отиват в София и още няколко български града, а неравномерното разпределение на ресурси остава градове като Русе в изолация. Една от идеите за решаването на този проблем е част от таксите по “Дунав мост” да остават в местния бюджет. По този начин според Тафров ще има средства за рехабилитация на инфраструктурата.

Друг важен приоритет пред Тафров е изграждането на пътя между Русе и Велико Търново. Пред гражданите той се ангажира в следващото Народно събрание да създаде лобистка група от всички депутати от двата града, независимо от тяхната партийна принадлежност и заедно да настояват проектът да не се изключва от приоритетната програма на бъдещото правителство. С добри пътища към Русе ще се сложи край на изолацията на крайдунавския град.

Русенци бяха категорични – след изборите на 11-ти юли трябва да бъде съставен кабинет. Зад тази позиция застава и “Демократична България”, посочи пред служителите в шивашката фирма Стефан Тафров. Това обаче може да се случи само заедно с партиите, обявили се срещу доскорошния модел. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: