Предизборна хроника: Стефан Тафров пред КНСБ: Часове наред говоря с хората. Всички са уморени от лъжи

Предизборна хроника: Стефан Тафров пред КНСБ: Часове наред говоря с хората. Всички са уморени от лъжи

Какви са основните проблеми пред секторите в държавата и какво може да бъде направено за тяхното решаване. Тези въпроси обсъди на среща с регионалните съвети на КНСБ в Русе проведе водачът на листата на „Демократична България“ в града Стефан Тафров. Основен акцент отново бе поставен върху нуждата от истинска съдебна реформа и промени в прокуратурата, които биха изкоренили корупцията в страната и биха спомогнали за нейното развитие. 

„Има нужда от съдебна реформа. В момента системата работи за себе си и за мафията. Не може такива като Гешев да стават прокурори, да са безотчетни. В това е разковничето. Искаме свобода, законност и модернизация – хората да не се чувстват уашени, институциите да не се използват като бухалки и да живеем в една развита държава“, посочи Тафров пред синдикатите. 

„Ние се обявяваме за дигитализация и модернизация. Предишните управляващи похарчиха 2 млрд. лева за  електронно управление и такова няма. И парите ги няма. Поканихме Томислав Дончев, но той отказа, защото не може да ни обясни къде са тези пари“, обясни още Тафров. 
Пред синдикатите водачът на листата на „Демократична България“ в крайдунавския град обясни, че страната ни е назад в редица сфери – правата на жените, политиката спрямо хората с увреждания. 

„Един човек с количка ме спря и ми каза, че няма и една секция с рампа в момента, че не могат да гласуват. Направили сме постъпки пред РИК и общината, за да има такава секция. Тези хора не искат много. Това е една малка моя битка в момента. Знам, че синдикатите сте зад хората с увреждания“, посочи още Тафров. 

Тема бяха и проблемите в образованието. Системата е изключително централизирана, а това не позволява директорите на заведенията да взимат решения спрямо нуждите на учениците на местно ниво. 

„Ако погледне човек закона за образованието, доста малко са точките които засягат работата с деца със специални потребности. Има ги на хартия, но приложението е много слабо. Далеч сме наистина. Има нужда от промени. За децентрализацията го слушаме още от комунизма. 32 г. продължава да се говори, а не се прави нищо. Всичко е в ръцете на мон или регионалното управление на образованието“, обясниха от КНСБ.

„Часове прекарвам на улицата и си говоря с хората. Всички са уморени от лъжите за магистралата между Велико Търново и Русе. Време е да се действа. Нека не обсъждаме кой е виновен и кой не. Поемам ангажимента всички народни представители в следващото Народно събрание да направим русенско лоби и да натискаме правителството да не изключва магистралата от приоритетната програма на мррб. Публично съм призовал всички. За какви инвестиции говорим като няма път“, обясни още Тафров. 
„Важно е да се състави правителство“, отговори Тафров ще се стигне ли до нови избори след вота на 11 юли.

По думите му България не е достатъчно развита страна, за да си позволи още дълго време политическа неопределеност. 

„Трябва да седнем около една маса тези, които искат да сложат край на управлението на Бойко Борисов. Това е партията на Слави Трифонов и „Изправи се! Мутри вън!“, посочи Тафров. 

По отношение намаляването на броя на народните представители, водачът на листата на „Демократична България“ посочи, че с тази идея трябва да се действа внимателно – в настоящия момент такъв ход би бил рисков, защото живеем в корумпирана среда. По-малко депутати биха могли да бъдат подкупени по-лесно.

„Докато не установим господство на правото, трябва да внимаваме с тези неща“, отсече Тафров. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: