Предизборна хроника: С хоро и ефектно светлинно шоу в цветовете на националното знаме ВМРО - БНД откри предизборната кампания в Русе

Предизборна хроника: С хоро и ефектно светлинно шоу в цветовете на националното знаме ВМРО – БНД откри предизборната кампания в Русе

Време за прочитане: 2 мин.

С хоро и ефектно светлинно шоу в цветовете на националното знаме на България ВМРО – БНД откри тази вечер предизборната кампания в Русе. Патриотични песни огласиха площад „Свобода“ в късния следобед по време на събитието.

Влизаме в една битка, която трябва да определи бъдещето на страната ни, подчерта в обръщението си към множеството пред Паметника на Свободата заместник – председателят на ВМРО и кандидат за народен представител в Силистренска област Искрен Веселинов. Нас ни има, за да отстояваме националния интерес, категоричен бе той.

Искрен Веселинов се спря на необходимостта ВМРО да бъде част от следващия парламент и следващо управление на страната, за да се бъдат отстоявани националните позиции по отношение въпроса със Северна Македония. ВМРО – БНД ще бъде гарант за успешното завършване на борбата, която понастоящем продължава на дипломатическото поле.

Г-н Веселинов изтъкна, че много пъти е бил водач на листата в региона, но този път ВМРО – БНД в лицето на своите членове и симпатизанти залага на млад човек и това е Траян Тотев.

В своето послание към присъстващите Траян Тотев изтъкна, че ще продължи пламенната борба за опазване на българщината, като посочи пътя за това и основен проблем на страната в момента – демографската криза.

За да се справим с нея, ние от ВМРО сме подготвили пакет от мерки, които трябва да следва държавата, за да може да решим този проблем. ВМРО трябва да бъде в следващото Народно събрание, за да може да определя бъдещите политики на страната, заяви г-н Тотев. Самият той наскоро създаде семейство и има дете, като непосредствено разбира какви са трудностите пред младите хора у нас.

За да я има България, трябва да го има следващото поколение, а държавата да гледа на него като на най – важното. За да стане това, ВМРО предлага безплатни детски градини и ясли за всяко българско дете, безплатни учебници за всички ученици до 12-и клас. Втората година при майчинството трябва да достигне до минималната работна заплата. Отмяна на ЗСУ и създаване на нов кодекс, който не застрашава устоите на семейството, както прави ЗСУ в момента.

Ще продължим борбата, както сме я водили през годините! Ние от ВМРО няма да направим крачка назад от идеите, зад които стоим! Горд съм, че тази отговорност да водя русенската листа пада на моите плещи! Заедно вярвам, че ще постигнем големи успехи, каза в заключение Траян Тотев.

Вторият в листата – бившият областен управител Галин Григоров, на свой ред отбеляза: „Неведнъж ние сме доказали, че можем! Неведнъж сме доказвали, че България има нужда от нас!“

Г-н Григоров се спря на стореното от ВМРО в мандата на последното нормално Народно събрание.

Ние спряхме недъзите на Истанбулската конвенция! Ние повишихме доходите на хората! Ние не позволихме ЕРП-та да вдигнат цените на тока! Ние не позволихме да падне жизнения стандарт на хората! България и Народното събрание имат нужда от нас, за да не позволим това да се случи и сега!

Надявам се, че с общи усилия ние ще помогнем може би единствената истинска българска организация ВМРО да представлява българите в следващото Народно събрание, каза още Галин Григоров, а силни аплодисменти приветстваха пламенните му думи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели:

Още новини от деня