Предложение за промени в наредба № 7 на Община Русе предлага Иван Белчев заради констатирани нарушения при предизборна агитация

Предложение за промени в наредба № 7 на Община Русе предлага Иван Белчев заради констатирани нарушения при предизборна агитация

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес Иван Белчев – кандидат за народен представител, писа до Районната избирателна комисия, кмета на Община Русе и областния управител.

На 3 април в 20:00 ч направих снимки на рекламни пана, който са заети на 100% от една политическа сила, което е в нарушение по наредба 7 на Община Русе и не дават възможност на други политически сили да покажат своите плакати. Моля за становище.

Допускането на агитационни материали от конкурентни политически сили в предизборна кампания е показател за демократичност.

В днешно Русе демократичността липсва.

Предложението ми за следващите избори е:

По време на предизборна кампания да се поставя само по 1 вертикален плакат от една политическа сила на рекламно табло в предварително разграфените полета. Не се допуска залепянето върху плакатите на другите политически сили. Всяко нарушение ще се санкционира с парична санкция в размер на 500 лв. Така плакатната война ще свърши и ще можете спокойно да си изберете за кого да гласувате. Сега този образ само може да ви отблъсне.

Наредба 7: (изм. с Решение № 1258/11.12.2014г) Разрешава се разполагането на съобщения за едно мероприятие или от един субект само до размера на 1/3 от площта на съответната афишна колона или обществено информационно табло. При надвишаване на тази площ, върху съобщенията могат да се поставят съобщения за други мероприятия от други субекти върху предходно поставените съобщения, надвишаващи площта от ¼ от съответната афишна колона или обществено информационно табло.

https://www.facebook.com/BelchevIvan/posts/297079545150513

Сподели:

Още новини от деня