Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмет бе на посещение в Районно мюфтийство - Русе

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмет бе на посещение в Районно мюфтийство – Русе

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед обсъди дейностите в Районно мюфтийство – Русе с новия районен мюфтия Юджел Хюсню. Повод за посещението на председателя на Висшия мюсюлмански съвет в региона беше началото на учебната година в Духовното училище в Русе.

Ведат Ахмед и районният мюфтия на Русе посетиха учебното заведение, в което тази година бяха приети 12 нови ученици. Те поздравиха учителския колектив и техните възпитаници и им пожелаха много успехи.

По-късно двамата провериха хода на реставрационните дейности в историческата сграда на Духовното училище. В Русе председателят на Висшия мюсюлмански съвет и районният мюфтия отдадоха почит на един от най-възрастните имами в България. Двамата заедно посетиха 94-годишния имам Халил Яваш, който е сред удостоените с наградата „Ходжазаде Мехмед Мухйиддин ефенди“. Отличието се връчва на членове на мюсюлманската общност в България и както на други граждани за принос към развитието на Мюсюлманското изповедание и мюсюлманската общност в страната. Ведат Ахмед и Юджел Хюсню пожелаха на имама здраве и дълголетие, както и все така да бъде полезен на нашата общност.

Сподели: