Председателят на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов няма да бъде "синя каска" в коалиция "Обединени патриоти"

Председателят на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов няма да бъде „синя каска“ в коалиция „Обединени патриоти“

Председателят на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов няма да бъде „синя каска“ в коалиция „Обединени патриоти“. Това стана ясно от отговора му на журналистически въпрос. „Който ще работи, да работи от коалицията. Няма да се опитвам повече да се правя на помирител. Писна ми, губи ми времето, къса ми нервите и е безсмислено“, подчерта Каракачанов. „Бавачка повече няма да бъда. Ако има здрав разум, ще се явим заедно на евроизборите. Добронамерени сме. Смятаме, че коалицията трябва да се запази“, добави той и счита, че така ще е правилно и честно спрямо гласувалите за коалицията на президентските и парламентарните избори.

Понастоящем състоянието на коалиция „Обединени патриоти“ е „хлабаво“, определи Каракачанов. Трите партии са се събрали да покажат, че може да се работи по нов начин, като лично той се опитвал да прави това в министерството, за което отговаря, както и колегите му от ВМРО – чрез законодателни инициативи.

В момента не са налице необходимите обективни условия за предсрочни парламентарни избори, заяви председателят на ВМРО. „Ако БСП и ДПС са ни алтернативата, по-добре да няма такива избори“, каза още той.

Сподели: