КРИБ - Русе награди млади таланти в математиката

Председателят на КРИБ – Русе Милка Трифонова: Много малко са фирмите, които ползват мерки

Ние живеем в една в една държава, в един свят, в който сме във форсмажорни обстоятелства, мога да кажа, в екстремни ситуации. Нормално е всички да изпитват огромно затруднение в бизнеса си. В един момент животът като че ли беше спрял. Сега всеки един се опитва да оцелее. Трудно е! Не мога да кажа, че е лесно. Вярвам, че хората ще намерят начин…Правителството се надявам също, че ще направи по – голям жест за бизнеса, защото, честно казано, в момента не е даден някакъв, някакви реални…Ние не очакваме някакви велики помощи, но да се даде шанс да оцелеем, защото, когато един бизнес оцелява, там и хората могат да оцелеят. В момента върви едно объркване. нормално е за всички това объркване и този свят, в който живеем в момента не е добър за никого, коментира днес председателят на КРИБ – Русе Милка Трифонова днес.

Много малко са фирмите, които ползват мерки. Аз самата не съм ползвала нито една програма, нито една мярка, някак си не се включвам в изискванията. Опитвам се да оцелея също и вярвам, че ще успея, подчерта тя. Дори е наела още работници през периода на пандемията.

Председателят посочи, че няма данни за обявена в несъстоятелност фирма – член на КРИБ – Русе. Тя изрази надежда да няма такива и в бъдеще. Трябва да се намери по – нестандартен начин за оцеляване. Няма и данни дружествата да се освободили работници и служители, защото се опитват да запазят добре подготвените си кадри.

КРИБ – Русе има 20 члена.

сн. Архив

Сподели: