Председателят на Общинската избирателна комисия в Русе ще бъде Николай Братованов

Председателят на Общинската избирателна комисия в Русе ще бъде Николай Братованов

Днес в Заседателна зала на Община Русе се проведоха консултации за състава на общинската избирателна комисия в Русе във връзка с подготовката за изборите за кмет и общински съветници на 27 октомври. На срещата бяха поканени представените в българския и европейския парламенти парти и коалиции, както и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

Съгласно решение №600-МИ на ЦИК от 09.08.2019 г., общият брой на членовете на Общинската избирателна комисия е 15, в т.ч председател (от ПП ГЕРБ), двама заместник-председатели (от Коалиция „Обединени патриоти“ и Партия „ДПС“) и секретар (от Коалиция „БСП за България“). Членовете са както следва Партия ГЕРБ – 5 членове, Коалиция „БСП за България“ – 4 членове, Коалиция „Обединени патриоти“ – 2 членове, партия ДПС – 2 членове, партия „Воля“ – 1 член, Коалиция „Демократична България“ – 1 член.

Председателят на Общинската избирателна комисия в Русе ще бъде адвокат Николай Братованов, предложен от ПП ГЕРБ. Негови заместници ще бъдат Александър Корфонозов от „Обединени патриоти“ и Шейнур Еюб от ДПС. Секретар на комисията ще бъде Милена Хинкова от Коалиция „БСП за България“.

Срокът за назначаване на общинските избирателни комисии е 6 септември.

Сподели:

Още новини от деня