Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев призовава за сериозно и адекватно отношение към работата на местния парламент

„Това, че общинският съветник или кметът има право да говори от трибуната на сесия, не го прави негражданин или супер гражданин, за да не се включва в обществените обсъждания по наболели въпроси“. Така кметът Пенчо Милков коментира твърденията на местната коалиция ГЕРБ–СДС, която поиска свалянето на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев. В мотивите си съветниците посочват „трайна невъзможност“ за изпълнение на задълженията, като дават пример с организирането на обществено обсъждане през август т. г. за решаването на проблема с тежкотоварния трафик край Русе.

„Нямаше провинение на председателя и на следващия ден, когато бе организирана сесия, за да се обсъди и разреши въпросът“, допълни кметът Пенчо Милков.

 Според него трябва да се посрещне с обединени сили новата реалност, която настъпва в света.

„Давайте предложения за работата на общината. Предложения, които можем да приемем, с които да вървим напред. Заявете го като личности, като лидери и като членове на партии. Общинският съвет съществува за това“, призова още кметът.

Председателят на местния парламент Иво Пазарджиев определи мотивите за искането на неговото сваляне като председател като „изсмукани от пръстите“. Според Пазарджиев това е поредна провокация от страна на група съветници с цел изява и политически рейтинг на негов гръб.

„Всичко това е толкова абсурдно, че дори в момента се чувствам неудобно от нашите съграждани, че губим ценно време, в което би трябвало да работим за русенци и да гласуваме важни предложения, каквото се изисква от нас“ каза още Пазарджиев и добави, че не приема обвиненията срещу себе си и призовава за сериозно и адекватно отношение към работата на Общинския съвет.

Сподели: